Ambalajların, Etiketlerin, Kutuların, Şişelerin Tescili Neden Gerekli?

 

Ambalajların, Etiketlerin, Kutuların, Şişelerin Tescili Neden Gerekli?

Günümüzde hiçbir ürün alternatifsiz ve rakipsiz değildir. Her ürünün binlerce rakibi vardır ve bunların büyük kısmı aynı anda raflarda yerini alıp müşterilerin kendilerini tercih etmesini bekler.

İnsanlar gözleriyle düşünür ve gördüklerini duyar, ürün seçiminde tercihlerini gözleriyle yaparlar. Ürünün şekli, sunuş şekli, ambalajı, etiketi, yazı karakteri, logosu, renkleri ürün satışını doğrudan etkiler.

Ambalajlar, etiketler, kutular aynı zamanda ürün hakkında verilmek istenen mesajı iletirler, ürünün hikayesini desteklerler.

Örneğin: üstünde kırmızı kurdele deseni olan çikolata ve şeker kutuları, ambalajları tüketiciye “beni hediye olarak verebilirsin” mesajı verir.

Çevre dostu bir ürün satıyorsanız ambalajınızın, şişelerinin geri dönüşümü olmalı veya ürün kullanıldıktan sonra başka bir amaçla kullanılmaya müsait olmalıdır. Örneğin: Deterjan şişelerinin kullanıldıktan sonra vazo veya saksı olarak kullanılacak şekilde tasarlanması.   

Doğru yapıldığında ambalajlama ürününüzü sattıran şeydir. İlgi çeker, mesaj verir ve tüketicilerde istenilen duyguyu yaratır.

Markalaşmak, markayı güçlü ve akılda tutmak için başarılı bir sunum ve ambalaj tasarımı büyük önem taşır.

Görsellik daima sözele ağır bastığı için tüketiciler, görünüşü aynı veya benzer olan ürünleri, üzerindeki markalara bakmadan alıp karıştırabilir.

Ürünleriniz için özel olarak tasarladığınız, ambalaj, etiket, kutu ve desenleri tescil ettirirseniz; diğer ürünlerle olan farkınızı da korumuş olursunuz!